Artikkeleita

Alltransportin ja Trionan yhteistyö seuraavalle tasolle.

Kuljetus- ja urakointikonserni Alltransport, jonka pääkonttori sijaitsee Norrköpingissä ja joka toimii myös Linköpingissä, Örebrossa, Tukholmassa ja Uppsalassa, on mielenkiintoinen yritys, jonka kanssa Triona on tehnyt yhteistyötä jo aiemminkin. Otettuaan käyttöön Trionan Cockpit -ratkaisun Alltransport päätti siirtyä myös uuteen TRACS Flow -järjestelmään. Toteutus on parantanut useita liiketoiminnan alueita, ennen kaikkea logistiikan osalta.

TRACS Flow on järjestelmä, joka tukee kuljetus- ja rakennusteollisuuden liiketoimintaprosesseja, kuten sopimusten/tilausten hallintaa, suunnittelua, operatiivista johtamista ja seurantaa. Järjestelmä on rakennettu mukautumaan helposti erilaisiin liiketoiminnan tarpeisiin ja prosesseihin konfiguroinnin avulla. Pelkästään Alltransportin tapauksessa järjestelmä on siirtänyt paperipohjaisten kuljetustietojen käsittelyn täysin automatisoituun digitaaliseen järjestelmään.

TRACS Flow’n käyttöönotto Alltransportissa on mahdollistanut aiemmin käsityönä tehtyjen toimenpiteiden digitalisoinnin. Nyt kuljetustietojen käsittely korvataan digitaalisella prosessilla, joka räätälöidään Alltransportin tarpeisiin. Selkeimpiä vaikutuksia ovat tehtävien raportoinnin helpottuminen sekä laskutusprosessin nopeutuminen. Alltransport hyödyntää myös kentällä työskentelevien tehtäviä hyvin tukevaa mobiiliratkaisua. Esimerkiksi skannaustoiminto vähentää inhimillisten virheiden riskiä.

Trionan Alltransportille toimittamaan järjestelmään on lisätty joustava www-portaali, joka helpottaa yhteistyötä sekä asiakkaiden että yhteistyökumppaneiden kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tiedot kentällä liikenteenohjaajan välityksellä tai suoraan asiakkaan toimesta luoduista toimeksiannoista ovat saatavilla yhdestä paikasta. Tiedot voidaan visualisoida kartalla tai esittää esim. perinteisissä luetteloissa ja taulukoissa, mikä luo edellytykset tehokkaalle työskentelylle. Tämä helpottaa uusien työntekijöiden perehdyttämistä sekä parantaa asiakaspalvelua. Ajantasaisen tietojen myötä myös virheiden riski pienenee. Se lisää koko prosessin työn laatua.

"Valitsimme Trionan TRACS Flow’n, jotta toteutus olisi mahdollisimman nopeaa ja kivutonta. Meillä on pitkäaikainen suhde Trionaan Cockpit-järjestelmän myötä, joten tunnemme toisemme hyvin ja tiedämme, miten pystymme yhdessä pitämään järjestelmämuutoksen kustannukset hyväksyttävällä tasolla." – Calle Gustafsson

Katse tulevaisuuteen

Järjestelmä tukee GPS-paikannusta, mikä mahdollistaa geofencingin käytön. Geofencing tarkoittaa sitä, että toimituksia voidaan seurata toimistolla tai terminaalissa ja kuljetusten saapuessa tietylle alueelle voidaan lähettää automaattisesti ilmoitus ennalta määrätylle vastaanottajalle.

"Työskentely Alltransportin kanssa logistiikassa ja kaukokuljetuksissa on ollut uskomattoman palkitsevaa. He ovat esittäneet kovia vaatimuksia sekä Trionalle ja tuotteellemme, mikä on ollut palkitsevaa ja kehittävää. Tiedämme, mitä olemme tekemässä." – Thomas Højsgaard, Triona


Tietoja:

Asiakas: Alltransport

Tuote: TRACS Flow

Ratkaisu: Manuaalisen työnkulun digitalisoiva liiketoiminta- ja tilausjärjestelmä.

Avainsanat: #Kuljetustensuunnittelu, #Mobiili, #Digitalisaatio, #Kuljetustenohjaus, #Logistiikka, #Geofence, #Tilaustenkäsittely