Uusi järjestelmä muuttuvien opasteiden hallintaan

14 December 2017

Triona on yhdessä Euroskiltin kanssa julkistanut uuden joustavan järjestelmän muuttuvien opasteiden hallintaan. Järjestelmä tukee sekä käsiohjausta että etähallintaa. Jälkimmäistä voi suorittaa esimerkiksi Statens vegvesenin tieliikennekeskus.

Triona on yhteistyössä Euroskiltin kanssa kehittänyt ITS-aseman Yahamin ja Ortanan valmistamien opasteiden hallintaan. Opasteiden ohjaukseen käytettävä ITS-asema perustuu vuosina 2014-2016 tehdyn tutkimusprojektin tuloksena saatuihin tietoihin.

Ratkaisu integroituu tieliikennekeskukseen OPC-UA-standardiin ja Statens vegvesenin määrittelemään rajapintaan perustuen. Tieliikennekeskus pystyy ratkaisun ansiosta ohjaamaan opasteita samalla tavalla opasteen tyypistä ja koosta riippumatta. Sen lisäksi opasteita voidaan ohjata käsin opasteen yhteydessä sijaitsevan laitekaapin ohjauspaneelista (ks. kuvat alla).

Järjestelmä on juuri läpäissyt Euroskiltin tehdastestauksen (Factory Acceptance Test, FAT) ja se aiotaan asentaa Kristiansandiin kahdelle reitille integroituen täydellisesti tieliikennekeskukseen. Alla tehdastestauksesta joitakin kuvia, joissa näkyy ITS-aseman ohjaamia opasteita sekä ohjauskaappi paneeleineen.