Arctic Asfalt valitsi TRACS Flow’n

28 May 2018

Arctic Asfalt on osana tilausprosessin digitalisointistrategiaansa valinnut TRACS Flow’n tilaustenhallintajärjestelmäkseen. TRACS Flow’n avulla yksinkertaistetaan ja tehostetaan prosesseja sekä tiedonvaihtoa toimiston ja kenttätiimin välillä.

Toimistolla järjestelmää käytetään tilausten käsittelyyn ja laskutukseen. Liiketoimintaprosesseihin sovittamiseksi tehdyn konfiguroinnin myötä he saavat nyt selkeän yleiskuvan tulevaisuuteen suunnitelluista työtehtävistä. Tilaukset sisältävät kaiken olennaisen tiedon toteutettavista toimenpiteistä. Näihin kuuluvat esimerkiksi asfalttimäärä sekä tiedot ympäristöstä, kuten levitettävä paksuus. Tilaukset voidaan tehdä myös suoraan mobiilisovelluksesta. Tilausten koko elinkaaren hallinta yhdessä paikassa ehkäisee merkittävien tietojen katoamista siirrettäessä niitä organisaation osasta toiseen. Myös tietojen etsimiseltä vältytään.

Kaikkein suurin uudistus koskee suunnitteluvaiheen alkua. Siinä saadaan yleiskuva suunnitelluista tilauksista tiimikohtaisesti ja työt voidaan helposti suunnitella uudestaan tarpeen vaatiessa. Kaikki tarpeellinen tieto on nähtävillä yksinkertaisessa yleiskuvassa.

arcticasfalt.jpg

Työmaalla käytetään mobiilisovellusta poikkeamien kirjaamiseen. Näitä ovat esimerkiksi asfaltin todellinen tonnimäärä, mikä lähes aina poikkeaa tilatusta määrästä, tai alueen todellinen koko. Päivittäisten paperiraporttien täyttämisen sijaan voidaan tilaukset päivittää suoraan digitaalisesti. Usein ongelmia ilmenee joko perusolosuhteissa, säässä tai muissa asioissa, jotka eivät ole kuten alun perin oletettiin. Nämä poikkeamat voidaan nyt dokumentoida suoraan mobiilisovelluksella ja liittää tilaukseen. Työn valmistuttua työmaapäällikön täytyy hyväksyä kaikki poikkeamat ennen kuin projektijohto ottaa tilauksen jälleen hallintaansa.

Jatkossa on toivottavaa laajentaa käyttöä siten, että yhä useammat osat tilausprosessista voidaan suorittaa samassa järjestelmässä. Tässä yhteistyössä Triona halua olla mukana tulevaisuudessa. Yhdessä Arctic Asfaltin kanssa kehitämme uusia ja innovatiivisia ratkaisuja, joita asfaltoinnin ja päällystyksen parissa toimivat urakoitsijat voivat ottaa käyttöön.

Lue lisää Arctic Asfaltista, TRACS Flow’sta ja muista urakoitsijoita ja heidän työtään tukevista tuotteista: