Sandåsa Timber valitsi timber by Pinjan

11 May 2022

Sandåsa Timber, jolla on kolmen tehdasta Sörmlannissa, Ruotsissa, on valinnut uudeksi liiketoimintajärjestelmäkseen Trionan toimittaman Timber by Pinjan.

Sandåsa Timber on ensimmäinen saha ja tähän mennessä suurin Timber by Pinjan valinnut tehdas Ruotsissa. Timber by Pinja tukee Sandåsan liiketoimintaa puutavaran lajittelusta myyntiin sekä sahalla että puunjalostuksessa. Timber by Pinjan konsernituen myötä Sandåsa pystyy mm. käsittelemään sisäisiä tilauksia ja toimituksia yksiköiden välillä, mihin heiltä on puuttunut aiemmin tuki.

Sandåsa Timber AB koostuu tällä hetkellä Sandåsan puunjalostuslaitoksesta sekä sahoista Åkers Styckebrukissa ja Forssjö Brukissa Katrineholmissa. Sandåsa Timber AB on moderni ja vakiintunut perheyritys, jonka juuret juontavat 1920-luvulle.

Sandåsa Timber on pohtinut tarkasti markkinoilta saatavia uusia järjestelmävaihtoehtoja ja syksyn aikana tapahtuneen kattavan ja rakentavan prosessin jälkeen valinta osui Timber by Pinjaan.

«Näemme, että Triona on se toimija, joka voi toteuttaa visiomme siitä, mitä liiketoimintajärjestelmämme tulee sisältää ja mihin sitä käytetään. Vaatimuksemme on ollut tulevaisuuteen sopeutuva järjestelmä sekä moderni rakenne ja organisaatio. Näemme myös erittäin tärkeänä, että pystymme edistämään parhaillaan käynnissä olevaa digitalisaatioprosessia yhdessä rakennus- ja kunnossapitoteollisuuden kanssa. Olemme nyt suurin odotuksin aloittaneet tämän matkan yhdessä Trionan kanssa», sanoo Sandåsa Timberin toimitusjohtaja Anders Gyllengahm.

Yhteinen käyttöönottoprojekti on nyt käynnistymässä ja suunnitelman mukaan ensimmäinen laitos ottaa järjestelmän käyttöön syksyn aikana.

«Odotamme innolla yhteistyötä Sandåsa Timberin kanssa. Kyseessä on vakiintunut yritys, jossa perinteet ja moderni ajattelu kulkevat käsi kädessä. Päätöksentekoprosessi on ollut erittäin rakentava ja meillä on ollut useita palkitsevia tapaamisia, joihin on osallistunut monia heidän asiantuntevia työntekijöitään», sanoo Jens Werner, Trionan myyntijohtaja.

Timber by Pinja tukee perusteltuja päätöksiä kaikissa prosessin vaiheissa siten, että sen hetkinen tila sekä historiatiedot kootaan ja päivitetään aina järjestelmään.

Järjestelmän kehitys tapahtuu – ja on aiemminkin tapahtunut – tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa uusien tarpeiden tukemisessa ja sopeuttamisessa.

Timber by Pinjaa kehittää suomalainen Pinja, jonka kanssa Triona aloitti yhteistyön vuonna 2017. Timber by Pinja on tällä hetkellä käytössä noin 50 sahalla ja muussa metsäteollisuudella mm. Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Triona tarjoaa Ruotsin metsäteollisuudelle järjestelmästä ruotsinkielisen version, joka sisältää käyttöönotto ja tuen. Timber by Pinja on moduulipohjainen ja soveltuu niin pienille kuin suuremmillekin useamman yksikön konserneille.

Lue lisää