Triona vahvistaa Sokigon ratkaisuja liikenteeseen ja katuverkolle

15 April 2020

Sokigo ja Triona allekirjoittivat 6. maaliskuuta 2020 sopimuksen yhteistyöstä, jonka tavoitteena on tarjota Ruotsin kunnille ratkaisuja kaduille ja liikenteeseen johtaviin teknologioihin perustuen. Trionan alusta TNE-alusta – joka tukee monentyyppisiä sovelluksia ja toimijoita, jotka operoivat tai hallinnoivat liikenneverkkoihin liittyviä tietoja – tulee siten osa Sokigon tuotetta LV. Yhtiöiden yhteistyön tarkoituksena on tarjota Ruotsin kunnille parhaat ratkaisut liikenteen ja katuverkon hallintaan.

Sokigolla on tällä hetkellä suurin osa Ruotsin kunnista asiakkaina, kun taas Triona on johtava logistiikkaan ja infrastruktuuriin liittyvien innovatiivisten IT-ratkaisujen toimittaja.

Yhdistämällä Trionan tuotteita ja huippuosaamista esimerkiksi Ruotsin kansalliseen tiestötietokantaan (NVDB) liittyen Sokigon liiketoimintalähtöisiin ratkaisuihin voidaan keskittyä tuomaan parhaita mahdollisia hyötyjä Ruotsin kunnille. Pitkällä aikavälillä molemmat yritykset odottavat pystyvänsä tarjoamaan kaikille asiakkailleen mahdollisuuden hyödyntää uusia ratkaisuja omissa portfoliossaan.

"Me Sokigolla odotamme voivamme esitellä täysin uusia ratkaisuja liikenteessä ja katuverkolla jo vuonna 2020", sanoo Sokigon toimitusjohtaja Anders Sundin.

"On hienoa, että voimme jakaa asiantuntemuksemme ja tuotteemme sekä kehittää uusia sovelluksia, jotka edistävät suoraan digitalisaatiota ja rakentavat kestävämpää Ruotsia", sanoo Trionan toimitusjohtaja Mats Bayard.

Sokigo tarjoaa ratkaisuja ja palveluita kuntien ja yksityisten toimijoiden käyttöön omilla ohjelmistoillaan, joita täydennetään liiketoimintalähtöisillä palveluilla. Hyödyntämällä kuntien ja yksityisten tarjoajien välistä synergiaa voidaan tarjota ainutlaatuista osaamista ja moderneja ratkaisuja. Sokigo on osa IT-konserni Addnode Groupia.

Triona toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiön liikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on noin 150. Asiakkaista ovat esimerkiksi ABB, Bane NOR, BDX, Clas Ohlson, Euroskilt, Mantum, MaserFrakt, Mesta, NCC, NWP, SCA, Statens vegvesen, Sveaskog, Trafikverket ja Transdev.

Lue lisää