Triona ostaa C7:n Fujitsulta

12 November 2021

Triona ostaa C7:ään liittyvän liiketoiminta-alueen, mukaan lukien heidän tuotteensa. C7 on projektinhallintatyökalu, jota organisaatiot käyttävät asfaltointiin, rakentamiseen ja energiansiirtoon liittyvissä projekteissa. Kauppa toteutetaan 1.1.2022.

Yhdessä C7:n kanssa Triona tarjoaa pohjoismaisten markkinoiden innovatiivisimman ja kattavimman sovelluksen liikenne- ja sähköverkkojen sekä niihin liittyvän väyläomaisuuden rakentamiseen, käyttöön ja ylläpitoon.

C7-tuotteen lisäksi Trionalle siirtyy 27 työntekijää. C7 toimii pääasiassa Linköpingissä, jonne Triona perustaa uuden toimiston hankinnan yhteydessä. Osa C7:n työntekijöistä on Göteborgissa, Helsingissä ja Tukholmassa, joissa he tulevat vahvistamaan Trionan nykyisiä toimistoja kyseisillä alueilla. Myös läheistä yhteistyötä Trionan asiakkaisiin kanssa Gävlessä ja Malmössä vahvistetaan C7:stä siirtyvillä uusilla työntekijöillä.

"C7-tuote täydentää hyvin Trionan tuotevalikoimaa. C7:ää käyttävät organisaatiot ovat myös sellaisia, joiden kanssa Triona ennestäänkin toimii. C7:n työntekijät tuovat mukanaan erinomaista liiketoiminnallista osaamista sekä huippuluokan asiantuntemusta järjestelmien kehittämisestä ja hallinnasta. Toimialaosaamista ajatellen sopimus menee täysin nappiin. Toivomme myös, että Linköpingin toimiston perustaminen edesauttaa Trionan rekrytointia Linköpingin yliopistosta", sanoo Triona-konsernin toimitusjohtaja Mats Bayard.

C7 toimii Pohjoismaissa ja heillä on useita samoja asiakkaita Trionan kanssa. Tavoitteena on viedä C7 muualle Eurooppaan Trionan avulla. C7-tuote tukee koko projektinhallintaprosessia tarjousten ja sopimusten luomisesta projektien toteuttamiseen. C7:stä on hiljattain julkaistu uusi pilvipohjainen versio, mikä tarjoaa asiakkaille modernimman ja aikaa kestävämmän ratkaisun.

”Erittäin innostavaa! Organisaatioidemme välillä on monia yhtäläisyyksiä ja C7:lle tulee olemaan paljon hyötyä Trionasta ja sen liiketoimintaosaamisesta sekä järjestelmä- ja tuotekehityksestä. Tämä pätee myös toisinpäin, sillä C7 on loistava yritys, jossa on runsasta kokemusta ja laajaa osaamista. Olen vakuuttunut siitä, että C7:n ja Trionan yhdistyminen tuo toivottua kehitystä sekä uusia liiketoimintamahdollisuuksia molemmille osapuolille. C7 saa uuden vahvan kodin yrityksestä, joka täydentää tarjoamaa samoilla toimialoilla. Tämä on uusi askel pyrkimyksessämme – ja visiossamme – yksinkertaistaa rakennus- ja infrastruktuurialan yritysten työntekijöiden työpäivää", sanoo Fujitsu C7:n johtaja Ted Lundström.

Kaupan ohessa Triona allekirjoittaa yhteistyösopimuksen Fujitsun kanssa, jonka myötä Triona saa mahdollisuuden hyödyntää Fujitsun omistamaa ohjelmistokehityskeskusta Puolassa. C7:n hallinnoinnista ja kehittämisestä vastaavat tällä hetkellä hajautetut tiimit, joita ohjataan Ruotsista, mutta osa tekijöistä toimii Puolassa. Tämä tuo joustavuutta hidastaa tai nopeuttaa kehitystahtia sekä kasvattaa asiantuntemusosaamista.

"C7:llä on johtava asema Ruotsin markkinoilla ja toimintamme muissa Pohjoismaissa on vahvassa kasvussa, joten C7 on valmis laajentumaan. Tällaisen laajentumisen olennainen edellytys on toimia organisaatiossa, jolla on samanlainen liiketoimintamalli, samat asiakassegmentit priorisoituina, ja joka tarjoaa hyvät tulevaisuuden mahdollisuudet sekä asiakkaille että työntekijöille. Fujitsu on jatkossakin yksi C7:n merkittävimmistä asiakkaista ja odotamme innolla uuden SaaS-ratkaisun käyttöönottoa. Haluan kiittää Tediä ja kaikkia C7:n kollegoja upeasta suoriutumisesta Fujitsussa sekä toivottaa kaikkea hyvää jatkossakin", Sanoo Fujitsun Ruotsin toimitusjohtaja Håkan Dalström.

Lue lisää