SINUS Statens vegvesenille

28 June 2019

Statens Vegvesen on valinnut Trionan toimittaman innovatiivisen ohjelmiston SINUS infran, jota käytetään Norjan kansallisen tietokannan (NVDB) päivittämiseen.

Statens Vegvesen on aiemmin kehittänyt itse kaikki NVDB:n ympärille suunnitellut ohjelmistot. Taustavaikuttimina toimineiden Norjan alueellisen uudistuksen ja uuden tieliikennejärjestelmän käyttöönoton myötä päätettiin tehdä hankinta, jonka tavoitteena oli hankkia innovatiivinen työkalu. Statens Vegvesen valitsi Trionan tuotteen SINUS infra, joka muun muassa korvaa omakehitteisiä ohjelmistoja, joita tällä hetkellä käytetään tiedonkeruussa kentällä.

SINUS infraa voidaan käyttää sekä toimistossa että kentällä, ja molemmissa tapauksissa laadullisesti varmistetut tiedot voidaan toimittaa suoraan NVDB:hen tai muihin infrastruktuuritietokantoihin, kuten TNE (Transport Network Engine), ilman aikaa vieviä ja kalliita välikäsiä. Mobiiliratkaisu (kenttäsovellus) on tarkoitettu käytettäväksi tableteissa ja matkapuhelimissa, ja se hyödyntää kaikenlaisia GNSS-järjestelmiä (Global Navigation Satellite System) täyttääkseen muun muassa Statens Vegvesenin korkeat vaatimukset NVDB:n päivittämiseen liittyen.

SINUS infraa voivat käyttää niin tiemestarit, Statens Vegvesen, Nye Veier, kunnat ja uudet alueet kuin urakoitsijatkin, jotka ovat velvollisia päivittämään tiedot NVDB:hen esimerkiksi toimeksiantosopimustensa mukaisesti.

SINUS infra -sopimus Statens Vegvesenin kanssa on voimassa kolme vuotta ja sen voimassaoloaikaa voidaan optiona jatkaa yhdellä vuodella. Trionasta on nyt kuntien ja yrittäjien kanssa jo tehtyjen sopimusten perusteella tulossa johtava NVDB:n kanssa käytettävien tuotteiden toimittaja.