Eriwood valitsi Timber by Pinjan

3 November 2022

Värnamon Eriwood on valinnut uudeksi liiketoimintajärjestelmäkseen Trionan tarjoaman Timber by Pinjan.

Värnamon perinteinen metsäyhtiö Eriwood on valinnut Timber by Pinjan seuraavaksi liiketoimintajärjestelmäkseen. Eriwood käsittelee sahatavaraa yhteensä noin 160 000 m3 vuodessa.

Eriwood on arvioinut huolellisesti markkinoiden uusien järjestelmien ominaisuudet ja rakentavan prosessin jälkeen valinta osui Trionan Timber by Pinjaan.

Eriwood koostuu kahdesta yrityksestä: Eriwood Åhlander AB:sta ja Eriwood Petersson AB:sta. Åhlander tekee yhteistyötä useiden alihankkijoiden kanssa ja myy jatkojalostettuja puutuotteita. Petersson on erikoistunut kauppaan ja myy sahatavaratuotteita pääasiassa Ruotsin ja Tanskan markkinoilla.

Timber by Pinja tukee molempia Eriwoodin liiketoimintoja. Järjestelmän tarjoamilla toiminnoilla eri liiketoimintatasoille (konsernirakenne) Åhlander voi suunnitella ja seurata työtä alihankkijoidensa kanssa. Alihankkijoilla on myös pääsy järjestelmän osiin, jotta tiedot päivittyvät jatkuvasti hankinnasta tuotantoon ja toimitukseen. Hankkeen puitteissa kehitetään myös kaupan moduuli, joka tarjoaa Peterssonille sen liiketoimintaan soveltuvia toimintoja.

"Näemme Trionan järjestelmän tarpeelliseksi molempien liiketoimintojemme tukemiseen, ja heillä on myös kyky toimittaa juuri se, mitä me tarvitsemme. Käyttöönottoprojekti on juuri alkanut ja meillä on jo testiympäristö valmiina, mikä tarkoittaa sitä, että pääsemme nopeasti alkuun järjestelmämuutoksessa", kertoo Jonas Åhlander, Eriwood Åhlander AB:n toimitusjohtaja.

Yhteinen käyttöönottoprojekti on nyt käynnistymässä ja järjestelmän on tarkoitus olla täydessä käytössä keväällä 2023.

"Odotamme innolla yhteistyötä Eriwoodin kanssa. Se on perinteinen yritys, jolla on moderni ajattelu ja joka todella tuntee sahateollisuuden läpikotaisin. Tulee olemaan mielenkiintoista, miten saamme rakennettua Timber by Pinjan heidän tarpeidensa mukaisesti alihankkijoiden kanssa työskentelyyn ja mahdollistamaan siten tehokkuutta sekä Eriwoodille että sen alihankkijoille", sanoo Jens Werner, Triona AB:n myyntijohtaja.

Timber by Pinja on monipuolinen sahateollisuuden liiketoimintajärjestelmä, joka tukee hankintaa, tuotantoa, varastonhallintaa, myyntiä ja laskutusta.

Timber by Pinjan on kehittänyt suomalainen yritys nimeltä Pinja, jonka kanssa Triona aloitti yhteistyön vuonna 2017. Timber by Pinja on tällä hetkellä käytössä noin 80 sahalla ja muussa sahateollisuudessa Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa. Triona tarjoaa ruotsalaiselle sahateollisuudelle järjestelmästä ruotsinkielisen version sisältäen käyttöönoton, tuen ja täydentävät ratkaisut. Timber by Pinja on modulaarinen ja soveltuu niin pienille yrityksille kuin suurillekin, useiden yksiköiden konserneille.

Lue lisää