Uusi versio Trionan Etäisyyspalvelusta

26 June 2017

Trionan Etäisyyspalvelusta on juuri julkaistu uusi versio, jossa on mukana useita virhekorjauksia sekä joitakin mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia, jotka ovat heti valmiina käyttöön!

Useita reittivaihtoehtoja

Palvelu palauttaa nyt useita vaihtoehtoisia reittejä, jos sopivia sellaisia löytyy. Ensimmäisenä palautetaan aina niin sanottu ”paras” reitti, joten ilman mitään muutoksia näytetään joka tapauksessa tämä reittivaihtoehto.

Kun käyttäjälle näytetään vaihtoehtoisia reittejä, on todennäköisempää, että jokin ehdotetuista reiteistä on käyttäjän omien odotusten mukainen ja käyttäjän kokee, että palvelu palauttaa parhaan tuloksen.

Tietullit matkan varrella

Yksi uudistuksista on, että tästä alkaen palautetaan lasketun reitin varrelle osuvat tietullit (esim. Tukholmassa, Sundsvallin sillalla, Oslossa). Tämä koskee sekä Norjaa että Ruotsia.

Jokainen tietulli sisältää myös tiedot vakiomaksusta henkilö- ja kuorma-autoille.

Yhdessä yllä mainittujen vaihtoehtoisten reittien kanssa nämä tiedot tarjoavat käyttäjälle hyödyllisiä lisätietoja reitinvalintaan.

Tuki koordinaattimuunnokselle kyselyissä

Aiemmin on haussa ollut mahdollista määritellä koordinaattijärjestelmä, jossa muodossa reittitulosgeometria halutaan. Olemme nyt kehittäneet sekä SOAP- että REST-rajapintaa siten, että hakuparametreille ja reittituloksille voidaan määritellä eri koordinaattijärjestelmä.

Tämä helpottaa geokoodauksen (kuten Sweref99TM) tuloksen käyttämistä reittilaskennassa ja vastauksen palauttamisessa vaikkapa WGS84-muodossa.

Pakotettu rajanylitys tulliaseman kautta

Olemme lisänneet reittihakuun parametrin, jonka avulla voidaan pakottaa käyttämään rajan ylityksessä Ruotsin ja Norjan välillä reittiä, joka kulkee tulliaseman kautta. Uskomme tämän olevan erityisen hyvä ominaisuus niille, jotka laskevat reittejä tavarakuljetuksille, jotka täytyy tullata rajanylityspaikalla!

Aineistopäivitys

Käyttäessäsi palveluamme reittilaskenta tehdään aina käyttäen tuoreinta aineistoa, sillä päivitämme jatkuvasti aineistomme Ruotsin ja Norjan kansallisista tietietokannoista (Nationell Vägdatabas).

Uudistukset ovat käytettävissä vain SOAP- ja REST-rajapintojen versiossa 1.1. Versio 1.0 on edelleen nykyisten asiakkaiden käytettävissä, mutta siihen ei ole tulossa uudistuksia tai parannuksia. Kaikki nyt tulevat uudistukset ovat taaksepäin yhteensopivia aiempien sopimusten kanssa, joten teidän ei tarvitse ryhtyä minkäänlaisiin toimenpiteisiin kuin halutessanne alkaa käyttää uusia toimintoja.

Lue lisää (ruotsiksi)