Triona ja Arctic Asfalt yhteistyöhön vähentääkseen asfaltin hiilijalanjälkeä

21 March 2024

Triona ja Arctic Asfalt yhdistävät voimansa pienentääkseen asfalttituotannon hiilijalanjälkeä Innovation Norwayn tukemassa yhteistyössä.

Triona työskentelee innovaatioprojektissa yhteistyössä Innovation Norwayn ja Arctic Asfaltin kanssa vähentääkseen hiilidioksidipäästöjä tuotannosta asfaltin levitykseen. Jo vuoden kestäneen hankkeen päätavoitteena on kehittää sellainen päätöksenteon tukijärjestelmä, joka varmistaa hallinnan läpi koko asfalttiprosessin läpi valmistuksesta asennukseen. Näin järjestelmä muodostaa perustan hyville päätöksille, jotka edistävät tuotannon optimointia ja energiankulutuksen vähentämistä. 

Päätöksentukijärjestelmä integroidaan saumattomasti projektinhallintajärjestelmiin, kuten Trionan C7 Projects ja TRACS Flow. Tämä tarjoaa hyvän lähestymistavan asfalttiteollisuuden ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Triona ja Arctic Asfalt ovat jo suunnitelleet ensimmäisen käyttöönoton huhtikuulle 2024, ja osoittavat vahvan sitoutumisensa CO2-päästöjä vähentävien ratkaisujen toteuttamiseen. 

Hanke kestää 31.12.2025 saakka ja on virstanpylväs matkalla kohti kestävämpää asfaltin tuotannon tulevaisuutta.