FleetControl Keolisille Upplandiin ja Göteborgiin

20 June 2022

Upplandissa liikennöivän UL:n liikennetoimeksiannossa Keolis vastaa ajoneuvojen IT-järjestelmien kokonaisratkaisusta ja Göteborgin Västtrafikille tietyistä valituista IT-palveluista. 

Molemmissa tapauksissa Keolis valitsi Trionan FleetControlin muodostamaan ajoneuvojen fyysisen ytimen, jossa ajoneuvotietokone toimii IoT-keskittimenä ja Android-pohjainen ajoneuvonäyttö käyttöliittymänä kuljettajalle. Ajoneuvotietokoneen keskitetty MQTT-välittäjä (MQTT on IoT:n avoin verkkoprotokolla) varmistaa, että kaikki anturit ja järjestelmät kommunikoivat keskenään mahdollisimman sujuvasti. Tietojen jakaminen ajoneuvon sisällä ja myös muihin ulkoisiin järjestelmiin ei ole koskaan ollut näin helppoa. 

Myös toinen toimittaja käyttää ohjelmistoaan Trionan ajoneuvotietokoneella virtualisoidussa ympäristössä. Virtualisointi lisää kustannustehokkuutta vähentämällä laitteistoa ylläpitäen samalla oman ohjelmistomme turvallisuutta. FleetControl-palvelut, kuten ajopiirturitietojen integrointi IDHA:ta vastaan, ääniradion ohjaus kuljettajan näytön kautta ja ECO-drive kaikille polttoaineille, sisältyvät myös Trionan toimittamaan ratkaisuun.