FleetControl Transdevin IoT-alustaksi

7 January 2021

Transdev esitteli Pohjoismaiden suurimman sähköbussikaluston Västtrafikin tilaukseen liittyen Göteborgissa 13. joulukuuta. Transdev toimittaa Västtrafikille myös Trionan ajoneuvosta riippumattoman FleetControl IoT -alustan.

Ajoneuvoissa on käytetty Trionan ajoneuvotietokonetta, johon sisältyy IoT-hubi, MQTT-sanomavälitys ja viestintäyhdyskäytävä. Android-laitteen näyttö on kuljettajan käyttöliittymä järjestelmään. Ratkaisu sisältää myös back office -järjestelmän FleetAnalyzer-sovelluksen kautta. FleetAnalyzer on työkalu tietojen katseluun, analysointiin ja siirtämiseen muihin järjestelmiin.

FleetControl sisältää laadun ja ympäristön huomioivia toimintoja, kuten kuljettajan sisäänkirjautumisen, ajoneuvon kuntoselvityksen, alkolukkointegraation ja ajopiirturien hallinnan sekä taloudellisen ajamisen toiminnot. FleetControl auttaa varmistamaan Transdevin toiminnan korkean laadun ja toimitusvarmuuden.

Ajoneuvotietokone lukee ns. FMS-liitännän kautta CAN-väylän tietoja, kuten akkujen polttoaineenkulutus ja lataustaso, sekä muita parametrejä, kuten kiihtyvyys ja jarrutusvoima. Ajoneuvoon sijoitettavat anturit tuottavat tietoja, kuten lämpötila jne. Tiedot välitetään reaaliajassa saataville FleetAnalyzeriin. FleetAnalyzerin kautta järjestelmä tarjoaa myös mahdollisuuden hallita muita ajoneuvon tärkeitä toimintoja, kuten valvontakameraa (CCTV) ja matkustajien laskutusta (APC).

Trionalle on tärkeää, että edistämme kestävää kehitystä julkisen liikenteen tehokkuudella ja luotettavuudella. Yksi Trionan kestävän kehityksen tavoitteista on kehittää tuotteitamme siten, että helpotamme asiakkaidemme työtä toimia vastuullisesti. FleetControlin kehittäminen on hyvä esimerkki siitä, miten tämä tapahtuu käytännössä, ja voimme ylpeänä todeta osallistuvamme Transdevin ja Västtrafikin toimintojen ohjaamiseen entistä kestävämmin tulevaisuudessa.