FleetControl Västmanlandiin (VL)

23 September 2021

Yhdessä Hogian kanssa Triona on voittanut Västmanlandin alueen (VL) hankinnan "Liikennetiedon alusta". Triona vastaa FleetControlin toimittamisesta eli ratkaisusta julkisen liikenteen ajoneuvoista saatavien tietojen keräämiseen, julkaisemiseen ja jakamiseen. Järjestelmän pääkomponentit ovat Multi-service IoT Edge Gateway ja Android-pohjainen kuljettajan näyttö – molemmat Trionan ohjelmistoa hyödyntäen.

– FleetControlin avulla VL saa modernin ajoneuvoratkaisun, joka tarjoaa liikenteenohjaukseenja reaaliaikaisiin järjestelmiin sijaintitietoja sekä näyttää kuljettajalle asiaankuuluvia liikennetietoja reaaliajassa, sanoo Trionan Mats Johansson.

Ajoneuvojen paikannus tehdään ja toimitetaan joka sekunti, mikä antaa liikenteenohjaukseen mahdollisuuden käsitellä tapahtumia nopeasti ja minimoida häiriöitä sekä ennakoida tulevia vuoroja. Kuljettajan näytöissä on kartta, jonka kautta kuljettaja voi nähdä tarkan sijaintinsa sekä verrata sitä aikatauluun ja vuoroon liittyvään tietoon.

– Julkisen liikenteen viranomaisena Västmanlandin alue on ensimmäinen, joka on tehnyt tämän asennuksen ajoneuvoihinsa. Jatkuvasti päivittyvien vuoroon liittyvien tietojen saaminen suoraan, riippumatta häiriöstä tai muusta liikennetilanteesta, on valtava lisä kuljettajille, mikä puolestaan ​​tuottaa korkealaatuista tietoa matkustajille, sanoo Hogian Linda Ekdahl.

Lue lisää