Kandityö geolohkoketjuista

3 August 2018

Miten yritykset, yhteisöt ja viranomaiset suojelevat ihmisiä terrori-iskuilta, joihin liittyy raskaita ajoneuvoja? Viime vuosien terrori-iskujen vuoksi tämä on yhä tärkeämpää ottaa huomioon. Trionassa aloitettiin keväällä 2018 Keski-Ruotsin Yliopiston kandityö, jossa selvitettiin, kuinka yritykset, yhteisöt ja viranomaiset ratkaisevat tällaisia ongelmia nykyisin, kuinka hyvin he tuntevat lohkoketjun ja geofencingin, ja onko turvallisuutta tarvetta parantaa toteuttamalla GeoBlockchainiksi kutsumaamme lohkoketjuja ja geofencingiä yhdistävää teknologiaa tukevia järjestelmiä.

Kandityössä on raskaiden ajoneuvojen valmistajien, liikenteenharjoittajien, kuntien, viranomaisten ja IT-yritysten haastattelujen kautta tutkittu maantieteellisen tiedon turvallisuuden nykytilaa sekä ajoneuvojen käytön estämistä terroriteoissa. Työn tulos osoittaa sekä kiinnostusta että tarvetta GeoBlockchain-järjestelmille tällaisten terroritekojen uhan vähentämiseksi. Tutkimus osoittaa myös yleistä kiinnostusta lohkoketjuteknologiaan sekä geofencingin ja lohkoketjujen yhdistelmään.

GeoBlockchainin ajatus on suojata alueita käyttämällä geofence-järjestelmiä ja luoda erittäin turvallinen tallennusjärjestelmä, joka varmistaa tietojen vääristämättömyyden sekä tarkistaa ne niiden saapuessa vastaanottaviin ajoneuvoihin. Lohkoketjuteknologia hajauttaa tietoa ja kaikki järjestelmässä tehtävät tapahtumat täytyy useiden muiden laitteiden hyväksyä ennen niiden välittämistä eteenpäin. Lohkoketjujärjestelmässä on aina mahdollista seurata tapahtumia, eikä tietoja voida poistaa tai muuttaa järjestelmässä tekemättä uutta tapahtumaa.

Lohkoketjut ja GeoBlockchain ovat erittäin kiinnostavia konsepteja meillä Trionassa ja uskomme teknologiat voivat tuoda suurta hyötyä monille asiakkaillemme ja asiakkaidemme järjestelmille. Aloitamme nyt prosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka voimme sisällyttää tällaisen turvallisemman niin maantieteellisten kuin ei-maantieteellisten tietojen käsittelyn tuotteisiimme ja palveluihimme.

Jos olette kiinnostuneita tietämään lisää tämän kaltaisista teknologioista tai kuinka ne voisivat auttaa paremmin turvaamaan tietoja teidän järjestelmissänne, olette tervetulleita ottamaan yhteyttä toimialakohtaisiin yhteyshenkilöihimme yllä olevan valikon kautta.

Lue lisää kandityöstä täältä: http://urn.kb.se/