Kaapelikelojen palautusjärjestelmä Ruotsiin

26 September 2022

Vuonna 2020 RS Trommelservice otti käyttöön kaapelikelojen digitaalisen palautusjärjestelmän Norjassa. Nyt ratkaisun ottaa käyttöön myös ruotsalainen Svensson Group, joka on valmis jättämään paperit hyllylle.

Svensson Groupin pääkonttori on Falkenbergissä Ruotsissa, jossa he ovat toimineet vuodesta 1981 alkaen, ja heillä on myös sivuliikkeet sekä Ranskassa että Norjassa (RS Trommelservice). Svensson Group valmistaa ja jakelee puisia, vanerisia, muovisia ja teräksisiä kaapelikeloja, sekä tarjoaa palautusjärjestelmän korjatuille ja jälleenmyytäville tai liian huonokuntoisille romutettaville kaapelikeloille. Palautusasiakkaat saavat rahaa keloista, jotka voidaan myydä edelleen, tai maksavat hävitysmaksun romutettavista keloista. Svensson-konserni on siis tärkeä toimija kestävän kehityksen parissa.

Trionan RS Trommelserviceen luomaa digitaalista palautusjärjestelmää käytetään kaapelikelojen palautusten hallintaan sekä niiden rahaliikenteen seurantaan. Palautusjärjestelmä yksinkertaistaa prosessia sekä asiakkaan että kelatoimittajan kannalta, ja edistää nopeampaa sekä ennakoitavampaa toimintaa. Svensson Groupin ratkaisu tulee olemaan hyvin samanlainen kuin RS Trommelservicen nykyään käyttämä ratkaisu, mutta siinä on mukautettu suunnittelu ja tuki työnkulkuun. Hankkeen odotetaan antavan saman sysäyksen kuin RS Trommelservice koki ottamalla käyttöön digitaalisen palautusjärjestelmän vuonna 2020 – helpompaa arkea vähentäen merkittävästi aikaa vievää paperityötä.