Triona auttaa Sveaskogia navigoimaan metsässä

15 March 2024

Triona ja Creative Optimization ovat yhdessä kehittäneet Sveaskogille kenttätyökalun, joka antaa ehdotuksia sekä tilapäisistä puunkeräyspisteistä että puutavaran kuljetusteistä ja auttaa löytämään parhaan reitin alueen halki. Optimaalisella suunnittelulla metsäteollisuus voi säästää suuria määriä resursseja niin rahallisesti kuin ympäristövaikutuksellisestikin.

Triona on auttanut Sveaskogia kehittämään nykyiseen kenttäsuunnittelutyökaluun uuden toiminnon, johon käyttäjä voi syöttää iPadin käyttöliittymän kautta geometrisia tietoja ja muita parametreja. Nämä ladataan palveluun, joka palauttaa optimoidun ehdotuksen sekä väliaikaisista puunkeräyspisteistä että parhaasta reitistä maaston halki. Työkalu käyttää Creative Optimizationin Timbertrail-palvelua, joka on nyt integroitu Sveaskogin omaan kenttäsuunnittelujärjestelmään. 

Työkalu ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten maan kosteuden välttääkseen urautumista ja muita tarpeettomia maastovaurioita, maaston kaltevuuden, vesistöt sekä kulttuuri- ja virkistysarvot. 

Kun optimointi on valmis, työkalu näyttää ehdotuksen, jota käyttäjä voi säätää visuaalisten havaintojen perusteella kentällä. 

”Tämä työkalu antaa meille joka kerta saman optimaalisen lähtökohdan, mikä tukee päätöksentekoamme. Lopullisen päätöksen siitä, mikä on toteutettavissa, tekee kuitenkin suunnittelija. Tämä nopeuttaa prosessia ja vähentää ajoneuvojen vaurioitumisen riskiä maastossa”, sanoo metsäyksikön suunnitteluasiantuntija Björn Ros. 

Tavoitteena on, että optimointi otetaan laajasti käyttöön, kun vuoden kenttäsuunnittelukausi alkaa. 

Lue lisää