Lantmäteriet käyttää TNE Editoria metsätieverkoston päivittämiseen

13 June 2024

Ruotsin maanmittauslaitos Lantmäteriet toteutti vuonna 2023 yhdessä Trafikverketin ja Trionan kanssa TNE Editorin käyttöönottoa arvioivan pilottiprojektin, jossa Lantmäteriet itse päivittää metsäautotieverkostoa ja siihen liittyviä ominaisuustietoja. Lantmäteriet on nyt allekirjoittanut sopimuksen TNE Editorin käytöstä.

Lantmäteriet ottaa ilmakuvia vuosittain noin 30 %:sta Ruotsia. Nämä analysoidaan Lantmäterietin tuotantoyksikössä, joka tallentaa tiedot valokuvien perusteella. Lantmäteriet on perinteisesti lähettänyt tiedot Ruotsin väylävirastolle Trafikverketille, joka puolestaan ​​on päivittänyt NVDB:n tiedot manuaalisesti. Tämä on vaatinut Trafikverketissä merkittävää työtä samalla kun Lantmäterietille tämä on merkinnyt pitk läpimenoaikoja. 

Nyt Lantmäteriet tekee TNE Editorin avulla päivitykset itse suoraan NVDB:hen. Näin läpimenoaika NVDB:hen rekisteröinnistä Lantmäterien karttapalveluissa julkaistuihin tietoihin on lyhentynyt viikoista muutamaan päivään. Työn tehostamisen lisäksi Lantmäterietin päivystävä henkilö kokee myös hyväksi, että hän pystyy vastaamaan ja toteuttamaan muutokset aina NVDB:hen asti. Kun Lantmäteriet toimittaa muutokset suoraan, vapautuu arvokasta aikaa myös Trafikverketin päivitystyöstä. 

tneeditor-english.jpg


Tietoja TNE:stä  

Transport Network Engine (TNE) on tehokas ja konfiguroitava alusta, joka tarjoaa ratkaisuja tie- ja rautatietietojen hallintaan. TNE-alustaan kuuluva TNE Editor mahdollistaa verkkojen ja verkkoon liittyvien tietojen muokkaamisen yksinkertaisella tavalla ja siitä on tullut tärkeä työkalu kunnille ja organisaatioille, jotka tarvitsevat työkalun näiden tietojen hallintaan ja päivittämiseen. 

Lue lisää