Sandåsa Timber ottaa käyttöön Timber by Pinja -järjestelmän

19 August 2024

Sandåsa Timber, jolla on kolme toimipaikkaa Sörmlandissa, on nyt aloittanut käyttämään Timber by Pinja -toiminnanohjausjärjestelmää, jonka Triona on toimittanut heidän kahdelle sahalleen Åkerissa ja Forssjössä. 

Sandåsa otti hiljattain käyttöönsä Timber by Pinja -järjestelmän Åkerin ja Forssjön sahoillaan. Timber by Pinja korvaa aiemmin käytössä olleen Winsaw-järjestelmän. Lisäksi on tehty integraatio, joka mahdollistaa Timber by Pinjan pakettitietojen vaihdon SiPal-järjestelmän kanssa. 

Koko sahatoiminta saa nyt tukea uudesta, tehokkaasta toiminnanohjausjärjestelmästä – Timber by Pinjasta. Ensimmäisessä vaiheessa aiemmat toiminnanohjausjärjestelmät on korvattu. Nyt Timber by Pinjaa käytetään myyntiin, tilauksiin, varastoon sekä laskutukseen, ja se tukee pakettien käsittelyä koko prosessin ajan. Seuraavassa vaiheessa sahat ottavat käyttöön tuotannonsuunnittelun moduulin ja sisällyttävät raaka-ainevirtojen hallinnan järjestelmään. Tällä tavoin saavutetaan jäljitettävyys raaka-aineesta valmiiseen lopputuotteeseen. Järjestelmässä on alusta alkaen täysi tuki PEFC- ja FSC-sertifioinneille. 

Seuraava askel käyttöönotossa on, että Sandåsan puunjalostus ottaa Timber by Pinja -järjestelmän käyttöön syksyn aikana. 

Käyttöönottoprojektissa on tehty yhteistyössä kolmen osapuolen välillä: Sandåsan, Trionan ja Pinjan. Triona on vastannut projektin johtamisesta sekä koulutuksesta, ja Pinja on vastannut järjestelmän konfiguroinnista, asiakaskohtaisista mukautuksista sekä integraatioista. Käyttöönotto on sujunut erittäin hyvin sekä luotettavasti, ja projekti- sekä ohjausryhmässä on tehty säännöllisiä tarkastuksia. 

”Valitsimme Trionan, koska näimme, että Triona yhdessä Pinjan kanssa on toimija, joka voisi toteuttaa visiomme siitä, mitä toiminnanohjausjärjestelmän tulee sisältää ja mihin sitä käytetään. Vaatimuksenamme on ollut järjestelmä, joka on tulevaisuuden tarpeisiin sovitettu yhdessä modernin rakenteen ja organisaation kanssa. Pidämme myös erittäin tärkeänä luoda hyvät edellytykset käynnissä olevalle digitalisaatioprosessille yhdessä rakennusalan ja rakennusteollisuuden kanssa. Olen iloinen voidessani todeta, että Triona ja Pinja ovat tähän mennessä vastanneet korkeisiin odotuksiimme, ja odotamme innolla jatkoyhteistyötä", sanoo Sandåsa Timberin toimitusjohtaja Anders Gyllengahm. 

Timber by Pinja tukee perusteltujen liiketoimintapäätösten tekemistä kaikissa prosessivaiheissa, koska ajankohtainen tilanne ja historialliset tulokset ovat aina koottuina ja päivitettyinä järjestelmässä. 

Järjestelmän kehitys on tapahtunut ja tapahtuu edelleen tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, jotta voimme mukautua ja tukea uusia, mahdollisesti syntyviä tarpeita. 

Timber by Pinja on suomalaisen Pinja-yrityksen kehittämä, ja Triona aloitti yhteistyön heidän kanssaan vuonna 2017. Timber by Pinjaa käyttää nykyään noin 80 sahaa ja muuta sahateollisuuden toimijaa Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Triona tarjoaa Ruotsin sahateollisuudelle järjestelmän ruotsalaisen version, johon sisältyy käyttöönottotuki ja asiakaspalvelu sekä täydentäviä ratkaisuja, kuten C-Load. Timber by Pinja on modulaarinen ja soveltuu sekä pienille yrityksille että suurille konserneille, joilla on useita toimipaikkoja. 

Sandåsa Timber AB koostuu nykyään Sandåsan puunjalostuksesta sekä sahoista Åkers Styckebrukissa ja Forssjö Brukissa, Katrineholmissa. Sandåsa Timber AB on nykyaikainen ja vakiintunut perheyritys, jolla on juuret 1920-luvulla. 

Lue lisää